Stroomstoring: wat te doen?

Een stroomstoring is erg vervelend en kan nare gevolgen hebben. En ondanks dat de huidige generatie wel raad weet met elektrische apparaten, is dit toch meestal niet 1,2,3 opgelost en wanneer je werk hieronder leidt kan dit leiden tot grote frustraties. Helaas komen stroomstoringen toch enkele keren per jaar voor, dus is het handig om te weten wat je hierbij moet doen.

Storing melden
Wanneer het een algehele storing betreft waarbij de hele straat of wijk zonder stroom zit, moet deze gemeld worden bij het “nationaal storingsnummer gas en stroom” (0800 – 9009). Alle netbeheerders in Nederland zijn aangesloten op dit nummer zodat u dus altijd uw eigen netbeheerder kunt bereiken.

Vergoeding
Bij een algehele stroomstoring kunt u in sommige gevallen een schadevergoeding krijgen van de netbeheerder. Bij een stroomstoring langer dan 4 uur is dit 35 euro en bij iedere 4 uur die hierbij komt een extra vergoeding van 20 euro. Deze vergoeding wordt echter niet uitgekeerd bij uitzonderlijke weersomstandigheden en bij een aansluiting die hoger is dan 3×25 ampère.

Verantwoordelijkheid
Wanneer de storing in uw eigen woning plaatsvindt, bijvoorbeeld door kortsluiting in de meterkast, dan bent u hiervoor zelf verantwoordelijk en dient u dit ook zelf op te lossen. Een kortsluiting in dit geval is meestal vrij eenvoudig te verhelpen, maar als het een complexer probleem is, is het aan te raden om hiervoor een specialist in te schakelen. Via 0900-elektricien (0900-3535874) komt u zo snel mogelijk in contact met de elektricien in uw regio die uw storing snel en vakkundig oplost!

0900-elektricien uw specialist in elektra
Wanneer u een ouder huis hebt met ouderwetse stoppen in de meterkast, dan hebt u een verhoogde kans op stroomstoring en andere problemen. Het is in dit geval verstandig om deze te vervangen door een moderne, veilige groepenkast. Het is aan te raden om dit te laten doen door één van onze vakmannen, die direct zorgt voor een goed werkende aansluiting. Via 0900-elektricien (0900-3535874)vindt u de specialist in uw regio.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 3535874
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een elektrotechnisch bedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Elektricien en maak een afspraak met de elektra specialist in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.