Verklein risico op elektrische schok

voorkom een elektrische schok

Door slecht aangelegde bedrading of oude elektrische apparaten kunt u een elektrische schok krijgen. Schakel daarom altijd het stroom uit als u een lamp verwisselt of met andere elektriciteitszaken aan de slag gaat. Een elektriciteitsschok kan namelijk ernstige gevolgen hebben. Wij leggen graag uit waar het gevaar schuilt en hoe u een dergelijk incident kunt voorkomen.

Elektrische apparaten die al wat ouder zijn, kunnen kortsluiting veroorzaken. Controleer de leiding regelmatig om voorkomen dat u gevaar loopt. Wees extra voorzichtig met elektrische apparaten bij water. In vochtige ruimtes loopt u meer risico op het krijgen van een schok. Voor kinderen is het belangrijk om veiligheidsstopcontacten in huis te gebruiken om elk risico te vermijden.

Eerste hulp bij stroomongelukken

Wat moet u doen als iemand een stroomstoot krijgt? Schakel direct de hoofdschakelaar uit en bel het alarmnummer 112. Haal het slachtoffer bij de stroombron vandaan en controleer de hartslag. Leg hem of haar in stabiele zijligging en pas indien nodig mond-op-mond beademing toe. Wacht in ieder geval niet met handelen voor dat het te laat is.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 3535874
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een elektrotechnisch bedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Elektricien en maak een afspraak met de elektra specialist in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.