Uw vaatwasser op een aparte groep

Grote apparaten verbruiken veel energie. Het is daarom slim om grote apparaten, zoals uw vaatwasser, op een aparte groep in uw meterkast aan te sluiten. Dit bespaart energie. Door grote machines op verschillende groepen aan te sluiten is de belasting per groep lager.

In de gebruiksaanwijzing van bijvoorbeeld uw vaatwasser kunt u vinden hoeveel watt het toestel verbruikt. Sluit niet meer dan 3600 watt aan per groep. Als u meerdere grootverbruikers op één groep aansluit is er een kans dat ze niet tegelijk werken.

Als uw meterkast te weinig groepen heeft, dan kunt u altijd één van onze specialisten inschakelen. Een erkend installateur zal dan langskomen om extra groepen te installeren. Verder is het beter om zo weinig mogelijk verdeelstekkers te gebruiken. Anders kan het zo zijn dat u te veel vermogen aansluit. Als u toch besluit om een verdeelstekker te gebruiken, gebruik er dan één met het KEMA-keurmerk.

Extra groepen aanleggen

Als u uw witgoed over verschillende groepen wil verdelen, kan het zijn dat u een nieuwe groep moet aanleggen. Dit is echter behoorlijk lastig en kan voor een onervaren iemand ook erg gevaarlijk zijn. Voor onze specialisten is dit een koud kunstje. Zij zullen u altijd met woord en daad bijstaan.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 3535874
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een elektrotechnisch bedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Elektricien en maak een afspraak met de elektra specialist in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.