Voordelen van een centraal dozen systeem

Een centraal dozen systeem is een systeem waarbij de installatiedraden van wandcontactdozen, schakelaars en voeding met elkaar zijn verbonden. Bij dit systeem lopen vanaf de meterkast verbindingen naar de verschillende kamers, waar de centrale dozen zitten.

Een centraal dozen systeem wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast en heeft als voordeel dat het minder storingsgevoelig is dan meerdere lasdozen per vertrek. Een centraal dozen systeem onderhouden en installeren behoort tot elektrotechniek voor gevorderden. U kunt onze specialisten altijd raadplegen over dit soort klussen. Nog een ander voordeel van een centraal dozen systeem dat er vanaf één punt een extra vast lichtpunt kan worden aangelegd. De centraaldoos is een lasdoos waar meerdere buizen op aangesloten kunnen worden.

Raadpleeg altijd even uw specialist

Als u nieuwe stopcontacten wil aanleggen in uw huis is een centraal dozen systeem erg handig. Er kan vanaf één punt een kabel worden getrokken naar de plek waar u deze wilt installeren. Het installeren van een stopcontact en het trekken van kabels kan gevaarlijk zijn als er niet goed wordt opgepast. Raadpleeg daarom eerst uw specialist voordat u hiermee aan de slag gaat. Onze experts staan altijd voor u klaar.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 3535874
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een elektrotechnisch bedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Elektricien en maak een afspraak met de elektra specialist in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.