Meterkast als opbergkast

Veel mensen gebruiken hun meterkast als extra opbergkast. Er wordt echter niet over eventuele consequenties nagedacht. Tijdens het in- en uitruimen van spullen kunnen er leidingen en andere zaken beschadigd raken. Dit kan leiden tot kortsluiting of zelfs brand.

Brand

In ieder huishouden is het sinds 1978 verplicht om minimaal één aardlekschakelaar in huis te hebben. Als u een paraplu of een plastic tas uit de meterkast pakt, is het dus gelukkig uitgesloten dat u wordt geëlektrocuteerd. Toch is het wel mogelijk dat er door alle spullen die in de meterkast worden opgeborgen, brand ontstaat. Sommige apparaten moeten namelijk hun warmte kwijt. Kan dit niet, dan is de kans op brand groter.

Controle

Voorkom brand in de meterkast door er zo min mogelijk spullen in op te bergen. Vooral plastic spullen en andere brandbare dingen zijn uit den boze. Ook is het verstandig om te zorgen voor een goede ventilatie in de meterkast. Laat daarnaast uw koppelingen eens in de twee jaar controleren. Zo houdt u uw meterkast veilig.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 3535874
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een elektrotechnisch bedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Elektricien en maak een afspraak met de elektra specialist in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.