Bespaar op uw energiekosten

Besparen op energie is eigenlijk vrij eenvoudig als u maar weet waar u op moet letten. Onderstaande tips kunnen u helpen om uw energierekening te verlagen.

Zorg bijvoorbeeld voor stekkerdozen met een schakelaar. Wanneer u gebruik maakt van een stekkerdoos met een schakelaar voorkomt u sluipstroom. Als u namelijk een apparaat in het stopcontact laat zitten zonder dat u het gebruikt, verbruikt deze toch stroom. U voorkomt dit door een stekkerdoos te gebruiken met schakelaar. Wanneer u de schakelaar omzet dan verliest u geen onnodige elektriciteit.

Schakel het apparaat volledig uit

Schakel een apparaat helemaal uit wanneer u hem niet gebruikt. Ook de stand-by stand is niet voldoende om een apparaat helemaal uit te zetten. In de stand-by stand verbruikt een apparaat namelijk wel gewoon stroom. Denk hierbij aan televisies, stereoapparatuur en dvd-spelers. Ook opladers zijn grote sluipstroom verbruikers ook al zijn ze niet aangesloten op een apparaat. Vergeet dan ook nooit om uw oplader uit het stopcontact te halen als u uw mobiele telefoon van de lader haalt.

Kies bewust

Het is verstandig om bij het aanschaffen van een apparaat rekening te houden met het energielabel. Soms is een apparaat met een hoge energieklasse, energieklasse A, duurder dan een apparaat met een lagere energieklasse, klasse G. In dergelijke gevallen is het verstandig om te denken aan de lange termijn. Apparaten met een lage energieklasse kosten meer in het verbruik dan hetzelfde apparaat met een A-certificering. Het aanschaffen van een apparaat met een laag verbruik is dus een investering in de toekomst.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 3535874
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een elektrotechnisch bedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Elektricien en maak een afspraak met de elektra specialist in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.