Stroomuitval door een stroomstoring

Een stroomstoring is niet alleen vervelend, maar kan, afhankelijk van de oorzaak, ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontstaan van brand of het doorsmelten van allerlei kabels.

Bij stroomuitval door een stroomstoring is het verstandig meteen contact op te nemen met een gediplomeerd elektricien, in plaats van zelf te proberen het probleem op te lossen.

Oorzaken van een stroomstoring

Een stroomstoring in uw woning kan een aantal oorzaken hebben: Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een algehele stroomuitval. In dit geval zit uw hele straat of zelfs uw hele woonwijk zonder stroom. Ook kan de aardlekschakelaar zijn uitgevallen door een storing van één van de elektrische apparaten, of kan de hoofdzekering doorgesmolten of uitgeschakeld zijn door overbelasting. Deze zal dan moeten worden vervangen door een professional op dit gebied.

Vanzelfsprekend wilt u dat de stroomstoring zo snel mogelijk wordt opgelost, zodat u weer verder kunt gaan waar u mee bezig was. Het is verstandig om daarom bij een stroomstoring eerst zelf een aantal dingen te contoleren. Controleert u bij een stroomstoring allereerst of alle elektriciteit in huis is uitgevallen, of dat het slechts gaat om één van de groepen of de aardlekschakelaar in de meterkast.

Bel ons op: 0900 3535874
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een elektrotechnisch bedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Elektricien en maak een afspraak met de elektra specialist in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.